Luni, 6 Iulie 2020
intrebari si raspunsuri psihologie

Intrebari si raspunsuri


Ce diferenta este intre psiholog si psihiatru?

Psihiatrul a absolvit studii de medicina si specializare in psihiatrie ; se ocupa in special de oamenii cu probleme de natura psihologica, recomandandu-le medicamente.

Psihologul lucreaza in special cu oameni care nu prezinta probleme de natura psihologica sau tulburari de gandire, ci care se afla la un moment dat intr-un impas in viata lor, care au nevoie si solicita un ajutor sub forma unei clarificari, si care duce la autocunoastere si dezvoltare personala. Psihologul nu da sfaturi, nu evalueaza si nu judeca experientele de viata cu care vin clientii sai, ci impreuna cu acestia, se indreapta spre scopul dorit de clienti, in cadrul procesului de terapie.Cat de util este un training intr-o companie, intr-o echipa?

Specialistii afirma si rezultatele au confirmat faptul ca un training pe o tema bine aleasa este extrem de binevenit la un moment dat in viata unei companii. Asa cum avem nevoie de concediu o data sau de doua ori pe an pentru a ne incarca bateriile (si putem sa-l ignoram, dar recurgem la << depozitul de rezerva >>), un training are efectul de a imbunatati comunicarea, cooperarea, randamentul unei echipe de munca etc. O echipa care este instruita prin training si aplica apoi cunostintele primite, obtine o diferenta certa in raport cu firmele concurente. Efectele ulterioare credem ca le banuiti.Sa-i trimit / sa nu-i trimit in teambuilding ? Aceasta-i intrebarea.

Prin jocurile si activitatile specifice de teambuilding, echipa si angajatii companiei pot invata sa colaboreze mult mai eficient in ceea ce fac, sa aduca o mai mare participare individuala intr-o sarcina de grup, sa-si formeze o buna capacitate de a rezolva impreuna problemele. Cu alte cuvinte, prin teambuilding se dezvolta spiritul de echipa, increderea in sine, tonusul membrilor ei, ca si responsabilitatea personala si colectiva a lor in cadrul echipei.Pe langa interviul de angajare, de ce sa cer si o evaluare psiho-aptitudinala?

Interviul ofera informatii despre latura profesionala a viitorului angajat. Raportul psiho-aptitudinal adauga informatii despre personalitatea candidatului, despre gradul in care calitatile si performantele lui profesionale se potrivesc cu cerintele postului vizat, despre abilitatile lui de a se integra in noul colectiv, de a provoca sau rezolva conflicte, de a lucra sub stres si contra timp etc. Cu siguranta, un angajator isi doreste sa stie toate aceste lucruri despre candidatul care i-a retinut atentia.Ce este inteligenta emotionala?

Acest factor mult utilizat azi se refera la abilitatea de a ne gestiona emotiile cu intelepciune si a le canaliza eficient pentru noi in contextul in care le simtim.

O idee admirabila din analiza tranzactionala este cea prin care emotiile pe care le simtim nu sunt provocate de o situatie sau de o persoana (de exemplu, nu esti nervos pentru ca te-a iritat cineva sau "ti-a taiat fata" un alt sofer), ci pentru ca tu alegi sa simti asa in situatia aceea. Astfel, putem fi responsabili pentru ceea ce simtim si prin urmare, putem descoperi cum sa avem un bun control asupra emotiilor noastre.

Cursule nostru de inteligenta emotionala si cel de gestionare eficienta a emotiilor va prezinta pe larg aceste lucruri.servicii cabinet psihologie
psihologie Consiliere
psihologie Training
psihologie Cursuri
coaching Coaching
team building Team building
selectie personal Selectie personal

contact cabinet psihologie
Mobil 0723 690 090
Adresa Bd. Dimitrie Cantemir nr.22, sect.4, Bucuresti.
Email contact@armoniaconsult.ro
web design In-Touch.ro